Så får du ett trivsamt kontor

För att ett kontor ska vara trivsamt och inbjudande krävs det lite ordning och reda. Att ha hängande kablar kring skrivbordet ger inget vidare bra intryck. Genom att organisera och tänka till kan kontoret bli en mysig plats.

När du ska inreda kontoret hos det nystartade företaget är det viktigt att lägga krut på hur rummet upplevs och vad det ger för första intryck. Om det hänger sladdar överallt under kontorsbordet och att bokhyllan är rörig kommer inte rummet upplevas som trevligt. Kablar är svåra att bli av men med rätt kabelhantering går det att få ordning och reda. Du slipper trassel och oreda när du gömmer undan dina kablar på ett organiserat sätt. Det finns olika saker som du kan köpa för att hantera dina kablar som exempelvis kabelorm, kabelkorg och bordsgenomföring.

“Smart förvaring för pennor, papper och dator med tillbehör är A och O!” Läs mer här om att inreda kontor.

Gör bokhyllan inbjudande

I ett kontor finns det ofta en öppen bokhylla. För att göra kontoret mer inbjudande är det en bra idé att försöka göra bokhyllan trevlig. Att ha enhetliga pärmar samt snygga boxar och askar kan lyfta vilken bokhylla som helst. En lampa eller ljusslinga kan också göra sig bra på ett hyllplan. Belysningen är väldigt viktig både för stämningen och för att kunna jobba bra. Tänk på att det kan finnas flera ljuskällor i rummet. En skrivbordslampa och taklampa bör du minst ha. På skrivbordet kan det vara trevligt att ha några fina och funktionella kontorsaccessoarer.