Julfest eller sommarfest

Julfest eller sommarfest

Det kan vara svårt att veta vilken typ av företagsfest som är bäst att anordna. Men det fina är att det går att ha flera fester under ett år om budgeten tillåter det. Det viktigaste för en lyckad fest är att den är väl genomtänkt, sen spelar det mindre roll om det är en julfest eller en sommarfest.

Julfest eller sommarfest, inget utesluter det ena eller det andra. Oavsett vilken typ av fest som du önskar ha är planering den viktigaste grundbulten för en lyckad tillställning. Alla har sin egen bestämda åsikt om vad en lyckad fest är, en del anser att maten är viktigast och en annan tycker festlokalen. Det du ska göra är att börja med grunderna. Börja fundera på hur många gäster det blir, hur mycket pengar du vill spendera och vart du vill att den ska äga rum. Vilken budget du har, antal gäster och platsen är nyckeln till vilken festlokal som passar bäst.

glad anställd

Fråga dig vad du vill få ut av festen

Det är också viktigt att du vet vad du önskar få ut av festtillfället. Du kanske vill hylla personalen genom en fest, kick-starta ett nytt år eller kanske det är teambuilding som är det viktigaste. Det kan också vara bra att redan innan ha bestämt om det är en formell tillställning eller om du vill att gästerna ska mingla mer fritt. Det är bra att ställa dig dessa frågor eftersom det är en indikator på vilken typ av fest du borde anordna.

Mat och underhållning är viktiga på en företagsfest

Maten är en viktig punkt. Det är bra att bestämma vilken roll maten ska ha. Antingen är det en samlingspunkt och det centrala som exempel kan julbordet spela en central roll på en julfest. Det går att ha en sittande måltid med mer lyxig mat. Du kan också välja buffé eller mingelmat. Underhållning är också viktigt. Fråga dig hur du vill underhålla gästerna. Om det är en sommarfest är utomhuslekar perfekta. På en julfest kanske det passar bättre med en trubadur eller ett liveband istället för lekar.

Välj ett tema för festen

Om du väljer att anordna exempelvis en julfest är temat rätt givet. Det är inte nödvändigt att ha ett tema, ett tema behöver inte heller dominera en fest. Det kan räcka med små detaljer som följer samma mönster. Det kan dock vara enklare att anordna en fest och få till snygga dekorationer, mat och underhållning om festen följer ett givet tema.

Företagsfester är ofta väldigt uppskattade av personalen

Att anordna en sommarfest är ett bra sätt att njuta av den svenska sommaren och samtidigt ge en positiv stämning på företaget. Att avsluta en mörk vinter och fira att sommaren är här livar upp många. Julfesten kan vara lika uppskattad som sommarfesten. En julfest lyser upp tillvaron under den mörkaste tiden på året och det kan vara ett bra sätt att visa din uppskattning, fira uppnådda mål och boosta personalen inför ett nytt år.