Dragspelsbråk i Malå

I Malå är intresset för att spela dragspel stort bland barnen. Kommunen har tidigare inte velat att dragspelsundervisning ska bedrivas av musikskolan, men barn- å utbildningschefen öppnar nu för att släppa in dragspel i skolan.

Ett lyft för kultur- och föreningsliv

Hon vill lyfta den lokala kulturen. Och föreningslivet. Anna Eriksson är kultur- och fritidssekreteraren som brinner för sina arbetsområden.

Kulturskolans framtid utreds

Framtiden för Kulturskolan ska utredas, har utbildningsnämndens ordförande bestämt. Men S vill hellre snabbt skjuta till medel för att hålla nere köerna till skolan.

Ungdomarna från bussolyckan hemma igen

Tidigt i morse kom de första ungdomarna från bussolyckan i Polen hem till Jönköping. Och de sista ungdomarna får också snart åka hem.

Slutt for Kulturskoletimen

Knapt et år er gått siden grunnskoleelevene fikk sine første gratis kulturskoletimer. Mandag ble prosjektet avsluttet med konsert av elevene selv.

Sotenäs musikskoleelever fyllde Folkets hus med barn och anhöriga på dansuppvisning – samarbete med Fyrbodals danspool ger resultat – musikmagister Fleming Larsson lyckas

Smögen, 2014-04-11: Dans är kultur vet alla som utövar denna konstart – eller sett utsändningar från balettföreställningar eller besökt dem direkt – på eller från operahus i Göteborg, Stockholm, Paris eller Zürich, Ystad, La Scala i Milano eller Metropolitan i New York.

Kyrkan bakom svenska musikundret

Kulturkonservativa slog sig ihop med kyrkan på 1940-talet för att stoppa dansmusiken. Detta ledde ett par decennier senare till det svenska musikundret.

Musiklek blev rivstart på Kultveckan

När Kulturskolans musiklärare bjuder på musiklek tillsammans med ”försångare” Bodil Ågren blir det en rivstart på Kulturveckan i Storfors.

Dramaelever till kulturhuvudstaden Umeå

Umeå är spelplats för en av de regionala Länk-festivalerna med nyskriven dramatik för unga skådespelare. Deltagarna i Umeå kommer från Luleå, Pajala, Sandviken, Umeå och Västerås.

Dansk graffitikonstnär vill hjälpa Trelleborg att få bort klottret

Trelleborg/Tygelsjö. För att få trelleborgsungdomar att sluta klottra kan man inte bara sätta upp en laglig vägg. Det menar William Hjorth, graffitikonstnär och projektledare för ungdomsprojekt i Köpenhamn.

Nej till nolltaxa i Musikskolan

Någon nolltaxa införs inte i Musikskolan.

Danspedagogprogram startar i höst

Ett nytt två-årigt program i dans startar till hösten, danspedagogprogrammet. Utbildningen leder till en högskoleexamen inom huvudområdet musikalisk gestaltning.

Inga kulturförslag i regeringens vårproposition

Liksom förra året kommer kulturområdet i skymundan när regeringen föreslår framtida förändringar i budgeten.

Protester mot nedskärnignar i Musikskolan

Beslutet att halvera budgeten för den kommunala musikskolan i Nordmaling var ett beslut som egentligen ingen politiker ville ha, men trots det klubbades beslutet i fullmäktige, och nu ökar protseterna mot ett beslut som den fråga som kan avgöra valet i höst.

Så här ska musikskolan locka fler till trumpetspel

Musikskolan i Borlänge är bland de första i världen.

Trummandet gav guld

Trumgänget Got Motion från Göteborg har vunnit tre guld i EM i

Nu inleds process för kulturskolestart

Kostnaden att starta en kulturskola till hösten i Ljusnarsberg beräknas till åtminstone 500 000 kronor extra per läsår. Idag ska frågan tas upp i bildningsutskottet.

Anmäl dig till sommarkulturskolan 2014!

I år ordnar Göteborgs Kulturskolor en veckas sommarkulturskola för dig mellan 10-15 år. Mellan 4-8 augusti kan du välja att berätta i ord, bild och rörelse, spela teater, göra musik, skulptera i trä, skapa i keramik, fotografera.

Det gör skillnad när Vänsterpartiet styr – Vänsterpartiet är inte till salu

Idag offentliggjordes Vänsterpartiets valplattform.

En hyllning till musikskolan

Ikväll arrangerar föredetta elever en stödkonsert för Nordmalings kommunala musikskola. Syftet är att visa hur viktig den är nu när kommunen valt att halvera musikskolans budget.